Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین، رضا پدیدار در این زمینه گفت: بطور کلی محصولات پتروشیمی به سه بخش عمده تقسیم بندی می‌شود که بخشی مواد اولیه، بخشی مواد واسطه‌ای و بخشی هم مواد نهایی هستند، بنابراین دو بخش اول در صنایع پایین دستی نقش کلیدی ایفا‌ می‌کنند و هرگونه نوسان در قیمت یا عرضه آنها می‌تواند اثرگذاری بالایی در صنایع پایین دستی داشته

پدیدار در ادامه افزود: برای جلوگیری از این اتفاق سیاست‌گذاران کشور تصمیم گرفتند محصولات پتروشیمی از طریق بورس کالا عرضه شود تا صنایع پایین دستی بتوانند در فضای شفاف بورس نیازهای خودرا استفاده کنند، اما گروهی با استفاده از اعمال نفوذ در این روند اخلال ایجاد

وی تاکید کرد: بنابراین با درنظر گرفتن اهمیت و نقش کلیدی مواد اولیه تولید شده در پتروشیمی و تخلفی که صورت گرفته اگر بگوییم سوء استفاده‌ کنندگان به تولید و منافع ملی خیانت کرده‌اند دور از واقعیت نگفته‌ایم و باید با آنها برخوردی قاطعانه صورت پذیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته رئیس کمیسیون انرژی اتاق تهران، ارزش افزوده محصولات پتروشیمی در اقتصاد کشورمان برکسی پوشیده نیست و بطور کلی در دوبخش ارزش افزوده ایجاد می‌کند که یکی در قیمت تمام شده محصولات نهایی و دیگری در ارزآوری بالا است.

پدیدار معتقد است، ارزآوری بالای محصولات پتروشیمی در شرایط فعلی که اقتصاد کشورمان ملتهب است توجه به این امتیازات الزامی و نهادهای نظارتی و مسئولان نباید اجازه سوء استفاده به گروهی خاص را دراین بخش بدهند.

این عضو اتاق بازرگانی درباره تنوع محصولات پتروشیمی ایران نسبت به سایر نقاط جهان نیز تاکید کرد: براساس آمار منتشر شده بین المللی در سراسر جهان نزدیک به 87 نوع محصول به عنوان مواد اولیه در مجتمع‌های پتروشیمی تولید می‌شود که ایران تنها 38 مورد از این مواد را تولید می‌کند.

وی تصریح کرد: این فاصله معنادار در ایران به دلیل مشکلاتی در عدم تکمیل 50 طرح پتروشیمی با درنظر گرفتن کارشکنی‌های غرب علیه اقتصادمان است و تکمیل این پروژه‌ها قطعا تعداد بیشتری محصول از طریق پتروشیمی‌های ایران تولید و دربازار عرضه می‌شود.

محصولات پتروشیمی ایران در مجموع جهانی تنوع خیلی زیادی نداریم در جهان تنوع محصولات پتروشیمی چیزی حدود 87 نوع محصول به عنوان مواد اولیه و پایه تولید می‌شود ایران در حال حاضر حدود 37 یا 38 محصول تولید نمی‌کنیم.

پدیدار همچنین در ادامه افزود: اما از همین تعداد محصولاتی که به عنوان مواد اولیه در ایران تولید می‌شود نزدیک به 60 درصد داخل کشور برای مصارف صنایع پایین دستی مثل خودروسازی، لوازم خانگی و سایر لوازم استفاده می‌شود و باید نسبت به جریان مداوم و کنترل شده این مواد اولیه دقت نظر بالایی داشته باشیم.

این عضو اتاق بازرگانی درباره خام فروشی محصولات پتروشیمی نیز به خبرنگار ما گفت: اگرچه صادرات محصولات پتروشیمی می‌تواند ارزآوری مناسبی برای اقتصاد کشورمان ایجاد کند اما نباید فراموش کنیم صادرات محصولات نهایی که مواد پتروشیمی ساخته می‌شوند ارزش افزوده بالاتری برای ما علاوه بر اشتغال‌پایدار خواهد داشت.

وی معتقد است نکته‌ای که باید از سوی مسئولان و اداره‌کنندگان کشور مورد توجه جدی قرار گیرد مربوط به تکمیل زنجیره تولید در صنایع مختلف است به این ترتیب که وقتی مجوز ساخت کارخانه یا واحد تولیدی از سوی وزارت صنعت صادر می‌شود در بخش تامین مواد اولیه هم باید برای آنها تامین شود.

پدیدار درپایان نیز به موضوع تخلف در کشف قیمتی این محصولات اشاره کرد و گفت: متاسفانه این اتفاق چندین بار تجربه شده و همین روند عاملی در افزایش قیمت تمام شده محصولات نهایی بود است.

عماد عزتی/ جام جم آنلاین

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: تخلف پتروشیمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۱۸۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قرارگاه توسعه صنعت پتروشیمی تشکیل می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مخبر، معاون اول رییس جمهور در نشست با فعالان صنعت پتروشیمی روز سه شنبه برگزار و مقرر شد قرارگاه حل و پیگیری مسائل و مشکلات صنعت پتروشیمی و همچنین قرارگاه توسعه این صنعت تشکیل شود.

مخبر در نشست فعالان صنعت پتروشیمی با اشاره به تعامل و رابطه خوب و سازنده دولت سیزدهم و فعالین صنعت پتروشیمی تاکید کرد: باید انتظارات دو طرفه دولت و پتروشیمی برآورده شود که در این راستا قرارگاه پیگیری مسائل و مشکلات صنعت پتروشیمی در حوزه معاون اول رییس جمهور ایجاد خواهد شد.

معاون اول رییس جمهور تصریح کرد: علاوه بر تشکیل قرارگاه رفع مسائل و مشکلات پتروشیمی یک قرارگاه توسعه این صنعت با سه برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برای جهش تولید در بخش پتروشیمی برنامه ریزی و ایجاد شود.

وی ادامه داد: باید طرح‌های کوتاه مدت ظرف یک ماه آینده جمع آوری شود و برنامه ریزی و اقدام لازم برای بهره برداری از طرح‌ها و پروژه‌های بزرگ پتروشیمی در سال جاری نهایی شود و همچنین در جلسات منظم قرارگاه توسعه برنامه ریزی میان مدت سه ساله با جمع بندی دستگاه‌های مربوطه در راستای تسهیل امور و رفع موانع به صورت مستمر دنبال خواهد شد و اقدامات بلند مدت نیز با توجه به مزیت‌های کشور در این قرارگاه تدوین شود.

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه نفت، گاز و پتروشیمی جزو مزیت‌های جدی کشور است، خاطرنشان کرد: تاکنون سرمایه گذاری لازم در زمینه گاز و پتروشیمی انجام نشده است و نتوانسته‌ایم در صادرات گاز در جهان پیشرو باشیم و انتظار می‌رود در سال جاری با راهبرد جهش تولید و راه حل مشارکت مردمی و همچنین اعتماد بازار سرمایه، فعالان اقتصادی و مردم به صنعت بزرگ پتروشیمی در راستای جهش تولید، شاهد عملکرد بیش از گذشته این بخش در اقتصاد کشور باشیم.

مخبر بر ضرورت تامین انرژی، برق و آب مورد نیاز پتروشیمی‌ها با تکیه بر انرژی‌های تجدید پذیر و همچنین طرح‌های شیرین سازی آب توسط شرکت‌های پتروشیمی تاکید کرد.

معاون اول رییس جمهور تعاملات و دیپلماسی بین المللی دولت سیزدهم را فرصتی بسیار مناسب برای جذب سرمایه گذاری خارجی عنوان و تاکید کرد: جذب سرمایه خارجی و بازار سرمایه باید در اولویت شرکت‌های پتروشیمی قرار گیرد و با توجه به اینکه توسعه زنجیره پایین دستی یکی از مهمترین ظرفیت‌های مشارکت بخش خصوصی است، ضرورت دارد در دستور کار شرکت‌های پتروشیمی قرار گیرد تا زمینه‌های حضور و فعالیت مردم در این بخش از اقتصاد کشور با کمک دولت، تسهیلات بانکی و شرکت‌های پتروشیمی فراهم شود.

وی در پایان با اشاره به لزوم جلوگیری از خام فروشی در صنایع پتروشیمی بر راه اندازی طرح‌های تبدیل متانول به بنزین در پتروشیمی‌ها تاکید کرد.

همچنین در ابتدای این جلسه احمد مهدوی ابهری دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی گزارشی در خصوص نقش شرکت‌های پتروشیمی در شاخص‌های کلان اقتصاد ملی ارائه کرد که تولید قابل فروش ۵۲,۶ میلیون تنی محصولات پتروشیمی در سال ۱۴۰۲، اشتغال زایی مستقیم ۱۴۳ هزار نفری و یک میلیون نفری در صنایع تکمیلی، رشد تولید محصولات صنعت پتروشیمی از ۲۸.۵ درصد برنامه سوم به ۴۰.۶ درصد در برنامه ششم و افزایش صادرات محصولات پتروشیمی از ۶۷ میلیون تن بین سال‌های ۹۷ تا ۹۹ به ۸۲ میلیون تن در دولت سیزدهم ارائه کرد.

همچنین طبق این گزارش ۵۶ طرح در دست اجرا در برنامه هفتم توسعه با میانگین وزنی پیشرفت فیزیکی ۴۴ درصد و ظرفیت اسمی ۳۵ میلیون تنی عملیاتی خواهد شد که ۱۰ طرح بزرگ پتروشیمی در سال جاری به بهره برداری خواهد رسید.

در این جلسه همچنین مدیران عامل شرکت‌ها و هلدینگ های پتروشیمی درباره راه حل های رفع مشکلات و مسائل این صنعت در تداوم توسعه صنایع و رشد تولید به بحث و تبادل نظر پرداختند.

کد خبر 6099781 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • بانک ملی ایران؛ پشتیبان توسعه طرح های صنعت نفت کشور
  • صنعت فرش ۸ برابر صنعت پتروشیمی توان ارزآوری دارد
  • افزایش ۶۰درصدی تولید نفت خام در دولت سیزدهم/ اولویت وزارت نفت، تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام است
  • ایران ۰.۳ درصد صادرات صنایع غذایی جهان را انجام می‌دهد
  • پژوهشگران مشهدی موفق به تولید ماده اولیه داروها شدند
  • قرارگاه توسعه صنعت پتروشیمی تشکیل می‌شود
  • ۳ محصول نوآورانه و خلاق در اینوتکس ۲۰۲۴ رونمایی شد
  • ۳ محصول فناورانه رونمایی شد
  • آغاز مذاکرات صادرات دانش قطعه‌سازی به چهار کشور
  • دست کوتاه تولیدکنندگان در تامین مواد اولیه/ راه پر پیچ و خم است!